måndag 2 februari 2009

Helt näck!

Såg min första ishockeymatch i Luleå Coop Arena i lördags - Luleå Hockey mot Brynäs. Rena utskåpningen - 5-0 till Luleå. Visst spelade Luleå grannt, men det var tragiskt att se ett gammalt topplag som Brynäs så innehållslöst. Helt näck! Förra året räddade Jakob Markström kvar Brynäs i Elitserien på Malmös bekostnad. Historien är grym! I dagens match utgick Markström i tredje perioden utan att någon märkt hans närvaro de första två perioderna heller.

Lules storbacck Radek Phillip fick utgå redan efter ett par minuter efter ett rått överfall av Brynäsaren Dixon. Domaren måste ha tyckt det var i tidigaste laget av matchen för ett matchstraff, men det var skandal. Visst såg han överfallet. Men det var tydligen den nivå Brynäs nu tvingas lägga sig på i hopp om att åter räddas kvar i elitserien. Landslagsmannen Daniel Widing utmärkte sig t ex bara genom ojusta tjuvnyp.

Men man kunde trots detta njuta resten av matchen av storspel av kedjan Johan Harju, Linus Omark och Mats Lavander. Jag frågade Mats om det var värt att gå på matchen när vi stod på Kallax dagen innan och väntade vid bagagebandet. Mats fick rätt - det var värt mycket!

I lördags ordnade IFK Rättvik kvalplats till Allsvenskan i bandy - tre omgångar och tre veckor innan serien är slutspelad. Tretton raka utan poängförlust imponerar. Nu väntar kval mot något av lagen AIK, Djurgården eller mitt grannlag Spillersboda från Norrtälje. I andra kvalomgången väntar segraren antingen Karlsborg från Kalix eller UNIK från Uppsala. Rättvik var aldrig nära i dubbelmötet mot Karlsborg för ett år sedan, men verkar stabilare i år. Det kan bli fest på isen i slutet av februari!

Inga kommentarer: