torsdag 19 februari 2009

Kgl. Utvisningsverket

Migrationsverkets generaldirektör Dan Eliasson och hans medarbetare har gråtit floder av krokodiltårar i vinter över att de tvingas fatta omänskliga beslut om att avvisa asylsökande, där de efter en minutiös granskning lyckats hitta någon detalj att hänga upp utvisningsbeslutet på. De gör bara sin plikt.

I går konstaterade Migrationsdomstolen att det finns skäl att ändra Migrationsverkets beslut att utvisa den tidigare i terrorfängelset Guantanamo felaktigt internerade uighuren Adel Hakimjan. Ett resultat av den reform av asylprövningen som en majoritet i riksdagen tvingade igenom trots motstånd från både den socialdemokratiska regeringen och givetvis Migrationsverket.

Men ingen ska vara förvånad över att Migrationsverket omedelbart förklarade att beslutet ska överklagas. Så här får det inte gå till! Det skulle ju kunna innebära att fler med asylskäl också skulle kunna få rätt att få asyl i Sverige. Det är ju just det Migrationsverket uppfattar som sin högsta uppgift att förhindra. Än en gång: Migrationsverket bör läggas ned!

Inga kommentarer: