lördag 14 november 2009

Premiären överstökad

Premiärmatchen i Allsvenskan i bandy för enda nykomlingen från division 1 - IFK Rättvik Bandy - är överstökad. Vinst med 6-3 på bortaplan mot Finspångs AIK, som i våras var nära kval till Elitserien, ger självförtroende. Nu väntar i förväg svåra matcher mot Kalix borta och Tillberga hemma. Tillberga är gästande moståndare, när Rättvik spelar sin första hemmamatch i nya inomhushallen lördagen den 28 november. Bland det största i Rättviksbandyn någonsin.

Dagens match var en typisk premiärmatch med mycket nerver och inte lika mycket skönspel. Rättvik dominerad spelmässigt och åkte sönder östgötarna. Men, slarviga bakåtpassningar utanför eget straffområde med bara motståndare bakom ryggen bjöd in det röda hemmalaget flera gånger. Det var veteranen Sanne och målvakten Johan som räddade situationen ett flertal gånger med sitt lugna och stabila spel. Danne utsattes som vanligt för mer eller mindre vårdslöst spel från motståndarnas sida, och tvingades stå vid sidan av isen i andra halvlek. Det hade i alla händelser det goda med sig, att de unga tvingades kliva fram och ta ett större ansvar. Nyförvärvet från Uppsala, Simon Westergren klev fram som matchavgörare med sitt andra mål - 5-3 - när några minuter återstod.

Rättvikssupportrarna i Flocken gav de blåvita på isen ett kraftfullt stöd och vann kampen mellan supporterläktarna klart. Det lovar gott för fortsättningen! Värt att notera från dagens omgång är att de tilltänkta topplagen Tillberga, Kalix, Skutskär och Ljusdal alla förlorade på bortaplan. Enda bortasegern stod Rättvik för!

1 kommentar:

bloggare på icedaniel.se sa...

Hoppas att det går bra med hallbygget. I Trollhättan är hallen på plats, lite kvar att fixa.
www.slattbergshallen.se