fredag 20 november 2009

Kvoterad föräldraförsäkring - i morgon gäller det

I morgon lördag tar folkpartiets landsmöte i Växjö ställning till det mest kontroversiella förslaget - kvoterad föräldraförsäkring. Liberala Kvinnors ordförande Birgitta Ohlsson och hennes sympatisörer litar inte på att landets föräldrar kan ta ansvar för vad som är bäst för deras barn. Det måste staten styra. Birgitta Ohlsson hävdar att detta är ett strategiskt val i kampen med den rödgröna vänstern om viktiga väljare i valet 2010.

En opinionsundersökning visar att bara 14% delar Birgitta Ohlssons uppfattning - lika bland män och kvinnor. Bland väljare under 43, d v s dagens föräldrar, är det bara 8% som delar Birgitta Ohlssons uppfattning. Hon menar således att folkpartiets strategiska val är att ta kampen med socialdemokrater, vänsterpartister och miljöpartister om dessa 8% av de yngre väljarna. Resterande 92% får andra ägna sig åt. Det strategiska valet skulle kunna få strategiska konsekvenser för folkpartiet.

Men främsta skälet att säga nej till Birgitta Ohlssons förmyndarpolitik är att landets föräldrar är vuxna och kapabla att välja själva och ta eget ansvar för det valet. Mer om det i min artikel på Newsmill i går.

Inga kommentarer: