torsdag 19 november 2009

Kul att bli motsagd!

I den pågående debatten i tidningen NU om förslaget till folkpartiets landsmöte om kvoterad föräldraförsäkring, söker tillskyndarna febrilt klä detta i andra termer för att med Orwellskt nyspråk slippa diskutera vad det egentligen handlar om. Förmynderi och klassisk pekpinnepolitik! Jag dristade mig tidigt i debatten att undra varför det inte finns några liberala feminister, som i första hand är liberala i denna debatt.

De finns! Helena von Schantz, ordförande i Liberala Kvinnor i Östergötland har i ett par lysande inlägg på Newsmill sakligt analyserat de olika argumenten i tydlig kontrast till den trumpetstötsdebatt som förs av bl a Liberala Kvinnors riksordförande Birgitta Ohlsson. Tyvärr kommer debatten på landsmötet att ackompanjeras av samma välregisserade och taktfasta trumpetstötsovationer, som för tankarna till helt andra politiska sammanhang . Här gäller det att skrämma till tystnad!

Det vore tråkigt, om just frågan om vi litar på medborgarnas förmåga att ta ansvar som föräldrar skulle bli den fråga, som bryter den annars gråa bilden av ett parti som redan på sitt eget landsmöte hukar under trycket från samarbetspartierna i regeringen. Kompromisser ska ske i regeringskansliet och inte på folkpartiets landsmöte.

Inga kommentarer: