fredag 10 juli 2009

Rättvik Arena

Även om skyarna varit mer än regnfyllda de senaste dagarna, så är väl vinter, snö och is det sista man får i tankarna så här års. I Onsdags var det 40-årsjubiléum för Bingsjöstämman i den lilla byn i de trollfagra gränsskogarna på gränsen mellan Dalarna och Hälsingland. Entusiasterna trotsade vädrets makter och fick lysnna till både de redan stora och kommande stora spelmän.

Men i onsdags var ändå den stora upplevelsen i Rättvik besöket uppe vid Hedslund, där IFK Rättvik nu reser sin bandyarena, där den gamla utomhusplanen legat. Mäktiga limträbalkar markerar den kommande välvda taksilhuetten.

För nykomlingarna i bandyallsvenskan, det är väl tio år sedan sist, innebär återkomsten också en ny epok med spel i egen inomhusarena. Helt färdig kommer arenan att stå först hösten 2010, men redan den 28 november i höst väntas första hemmamatchen i Rättvik Arena. Det blir fest! För en Ljusdaling med hjärtat i Rättvik väntar sedan traditionsenligt Annandagsderby på IP i Ljusdal mellan LBK och Rättvik. Fest då också!

Inga kommentarer: