måndag 11 maj 2009

... det sa han inget om.

Jan Emanuel, ni vet socialdemokraten i Norrtälje med de vidlyftiga bostadsaffärerna i Stockholms innerstad och på Gotland, är en lyssnande person. Häromdagen träffade han en tamil som demonstrerade utanför riksdagshuset. Jan Emanuel lyssnade till den förtvivlade mannens berättelse om den humanitära katastrof, som drabbat tamilerna på Sri Lanka. Det finns all anledning att lyssna på dessa nödrop.

I den slutkamp som sedan ett par veckor pågår på norra spetsen av Sri Lanka utsätts hundratusentals civila tamiler för fruktansvärda övergrepp - både från den lankesiska armén och från den tamilska terrorrörelsen Tamilska Tigrarna. Jan Emanuel, var det detta mannen utanför riksdagen berättade för Dig?

Inbördeskriget på Sri Lanka är ett av de mest brutala i världen och har pågått väldigt länge. Ett av de mest påtagliga inslagen i de tamilska tigrarnas kamp har varit en hänsynslös terrorism mot civila singaleser, som utgör majoritetsbefolkningen på Sri Lanka. De tamilska tigrarna har utvecklat en raffinerad väg att rekrytera tusentals barnsoldater som indoktrinerats till att genomföra blodiga självmordsattacker. De tamilska terrorledarna har inte tvekat att sända ut barnen i frontlinjen. Berättade mannen utanför riksdagshuset detta för Dig, Jan Emanuel?

Som riksdagsledamot ska Du lyssna, Jan Emanuel? Men Du har också genom att vara folkvald på heltid både tid och resurser, t ex Riksdagens utredningstjänst, att ta reda på det som kompletterar och ger hela bilden av en fruktansvärd men likväl inte fullt så ensidigt enkel verklighet. Att vara förtroendevald handlar inte bara om att slå till på volley.

Inga kommentarer: