fredag 10 april 2009

Vi ger aldrig upp!


Jag har aldrig sett Leksand förlora på Scaniarinken. Inte i går kväll heller i sista matchen av årets kvalkamp om platserna i nästa upplaga av Elitserien. Anrika Södertälje SK spelar kvar i högsta serien - hoppas de får behålla trollkarlen Linus Klasen, en underbar lirare. Grattis!
Lika roligt som det var att se SSK-arnas fartfyllda lir på isen, lika tråkigt var det att notera SSK-klackens dåliga kopiering av AIKs apberg på Hovet. Hat och djungelbröl är det enda som räknas. Liksom för AIKs apberg så är inkastandet av föremål på isen legio, så snart spelet går aporna emot. Att spelare kan skadas, om oturen är framme riktigt illa, är inget man bortser ifrån. Det är det som är underhållningsnöjet i dagens gladiatorföreställningar - åtminstone i storstadsfansens föreställningsvärld.
En lika fantastisk som värmande kontrast är Leksandsfansens otroliga lojalitet, också när det går tungt eller redan är över för det blåvita laget från Siljan. Fullsatt på Ejendals och mangrann uppställning på bortamatcherna in i det sista, visar på vad en sund sportslig uppställning för de sina kan vara också i dagens ishockey. Med det supporterstödet kommer Leksand tillbaka!
Helt stilenligt och ytterst välförtjänt var det Mikael Karlberg, som i sin karriärs sista match för Leksand förutom det psykologiskt viktiga 3-3-målet fick sätta den avgörande straffen i SSKs kasse. Det tystade t o m SSKs apberg. Nu gäller det att bygga för vägen tillbaka nästa vinter. Framtidsmän finns det gott om i Leksand. Flera har visat framfötterna i år - Norrtäljesonen Eddie Läck, Oliver Ekman-Larsson och doldiskedjan med Johan Hägglund, Jesper Ollas och Johan Eneqvist - det var den som inledde återtåget efter underläge med 0-3 i första periodvilan. Och juniorbacken Jonas Knutsson var en trevlig ny bekantskap i går kväll.
Jag hoppas också att trotjänare med Leksandshjärta som Morten Green, Pi-Ed Bellemare, Janne Huokko och Jens Bergenström finns med i truppen framöver. Och visst hör slitvargen och eleganten Kevin Doell till dem. Och vilken revansch det skulle vara för Antti-Jussi Niemi att få vara med om återtåget nästa vinter efter att ha förpassat Rögles brutala ångvältar ur elitserien. Vi kommer tillbaka!

Inga kommentarer: