söndag 12 april 2009

1:a klass bara för 08-or?

Läser i Norrbottens-Kuriren att ett tidigare skolborgarråd från Stockholm haft synpunkter på att Luleå kommun satsar på upprustning av COOP Arena, hemmaarena för Luleå Hockey. Ja, varför ska man på visschan envisas med att ha underhållning av högsta klass. Lite mindre duger säkert. Elitnivå är till för storstan' och dess kräsna invånare.

Eller kan det vara så, att frustrationen över att Luleå Hockey tog en säker slutspelspalts i elithockeyn, vilket huvudstadens enda elitserielag var mycket långt ifrån, blev för stor? Eller att Plannja tog sig ovanför 08 Stockholm i basketligan? Och hur blir det i vinter, när Haparanda Tornio BK ska slåss med Hammarby om en slutspelsplats i bandyeliten? Ja, inte ens i sommarens fotboll verkar huvudstaden kunna konkurrera om den positionen av Blåvitts avklädning av Järnkaminerna i går att döma. Surt sa räven ...

Nu kan det säkert finnas mer än en sida av debatten om kommunens satsning på COOP Arena. Men, den debatten klarar folkpartiets gruppledare i Luleå Thomas Olofsson tvivelsutan med bravur på egen hand. Ska bli kul att se hur Luleå ska styras efter valet 2010! Och i vinter kan man få njuta av succétvillingarna Abbott från Kvalserien i COOP Arena varje hemmamatch. Grattis Luleå Hockey! Och det blir ju en anledning att gå på Hovet också, när Luleå Hockey bjuder upp till dans.

Inga kommentarer: