tisdag 16 mars 2010

Mera röd än grön

Dagens debatter här i landstingsfullmäktige visar hur för varje dag vi närmar oss valet i september det s k rödgröna blocket blir allt rödare till sitt innehåll. Med miljöpartiet i spetsen predikar vänsteralliansen egenregins lovsång. Det offentliga ska äga allt, om det ska fungera. Miljöpartiets makthunger gör att alla bärande tankar om alternativ och mångfald lämnats vid vägkanten i den allt mer upphaussade jakten på makten. Jag förstår att allt fler äkta gröna runt om i landet känner sig allt mer främmande för Maria Wetterstrands parti. Som en miljöpartist på lokalnivå uttryckte det: "Hon skulle kunna vara folkpartist, hon kan inta vilken åsikt som helst." Jag kan ha synpunkter på liknelsen, men förstår frustrationen.

1 kommentar:

Anonym sa...

*ler* och jag som gör bedömningen att det är fullständigt logiskt när gröna önskar kollektiv lösning då det ger insyn och bakgrunden till många kollektiva lösningar var att det skulle möta de behov människor har utan att de ska behöva utreda en massa valmöjligheter i ett utsatt läge utan ändå tryggt få god vård när de behöver det.
En annan bakgrund var att det skulle vara ekonomiskt att dela på kostnaderna tillsammans. Det har även i många år varit en fördelningspolitik, åt var och en efter deras behov.
*ler* med en stor kram från Säter
Fia