tisdag 7 september 2010

Monas verkliga fiender

I en välment gest går idag 23 socialdemokratiska trotjänare ut till försvar av Mona Sahlin på DN Debatt. Det är ett stycke lojalitet som säkert är uppriktig. Men, när de som hållit i pennan söker lägga skulden för socialdemokraternas historiskt låga opinionssiffror på skumma krafter på den borgerliga sidan, gör de sig skyldiga till en omfattande mörkläggningsmanöver.

Mona Sahlins och socialdemokratins vikande förtroende är en direkt följd av den rödgröna allians tillsammans med Lars Ohlys vänsterparti, som tunga krafter inte minst inom LO-facket tvingade på Mona mot hennes vilja och strategiska uppfattning. När en partiledare inte har förtroendet att leda sitt parti i en valrörelse efter eget omdöme, då rasar upplägget och med det även opinionssiffrorna.

När valet är förlorat är det Mona Sahlin som kommer att ställas till ansvar. Det borde vara de inom socialdemokratin som demonterade hennes ställning som partiledare som tog ansvaret. Men de kommer att gömma sig fegt bakom mörkläggningsmanövrar om orättvis kampanj från de borgerliga.

Inga kommentarer: