fredag 10 september 2010

ÄNTLIGEN! ! !


I går kunde den borgerliga majoriteten presentera ett gemensamt förslag till utbyggnad av båtbussar i Stockholms inre vatten. Förslaget presenteras i dagens ABC-Nytt. För mig har det varit väldigt svårt att förstå, att den stad som byggdes på vattnet - Nordens Venedig - just för att vattnet erbjuder fantastiska möjligheter till förbindelser, så länge har saknat tvärgående båtförbindelser. Nu ska det bli verklighet!

Stockholm är sedan länge byggt så, att varthän man än ska i Stockholmsreionen, så måste man passera ovan eller under jord genom den s k Getingmidjan vid Gamla Stan. Det innebär mycket längre restider och för var dag som går alltmer trängsel i Stockholms centrala delar. Moderna, miljövänliga och snabbgående båtbussar som tar sig över vattnet i Saltsjön såväl som på Mälaren ger många resenärer en ny möjlighet att resa den väg som passar dem bäst - både till jobbet och på fritiden.

Miljöpartiet blir alltmer frustrerat över att ha hamnat i fel sällskap. Inga av deras visioner om spårväg eller båtbussar förverkligas när de sitter i majoritet med de röda partierna. Irritationen växer för var dag över att de nya, moderna trafikgreppen genomförs av den borgerliga majoriteten. Varför envisas med den tuffaste uppgiften - att söka övertyga de mest klentrogna?

Inga kommentarer: