tisdag 11 november 2008

Krassman och hans gäng

Det ser ut som en tanke att det är på dagen 70 år sedan den bruna mobben under Kristallnatten fick fritt fram för sina hatkampanjer, när jag läser socialdemokraternas i Norrtälje särskilda påläggskalv Kristian Krassman utgjuta sig över den liberale samhällsdebattören Mauricio Rojas flytt från Sverige. Jag har under åren lärt mig både uppskatta och respektera intellektuellt hederliga socialistiska tänkare och samhällsdebattörer, även om jag ofta kommit till rakt motsatt slutsats som de.

För hat och okvädinsord känner jag däremot bara förakt, men också rädsla för effekterna. En politisk agitation som går ut på att skrämma och tysta alternativt tänkande är ett hot mot demokratin. Hur kommer det sig att det synsättet är så vanligt bland dagens unga socialdemokrater. Det är en politisk arbetsmetod helt främmande för många vänsterpartister jag lärt känna. Det var också otänkbart på t ex Anna Lindhs eller Jan Nygrens tid som SSU-ordförande. Är det vetskapen om att maktens taburetter inte längre är garanterade ett och samma parti för evigt?

Kristian Krassman och hans gelikar bland Norrtäljes socialdemokrater står ljusår ifrån den attityd som deras ledare Elisabeth Björk visar och de värderingar som jag uppfattar att hon står för. Vi behöver mer av det i svensk politik, inte mindre. Hennes tid är därför säkert redan utmätt, även om hon kanske får sitta kvar över valet 2010 för att inte skrämma bort väljare. Krassman och hans gäng underlättar ickesocialistiskt styre i Norrtälje också i fortsättningen.

1 kommentar:

Krassman sa...

Lennart: Ha ha, påläggskalv, jag får tacka för de fina orden. Jag hoppas även att din syn på invadring och vad Socialdemokraterna står för skiljer sig ljusår från det som din tidigare broder från liberalerna Mauricio Rojas gjorde. Eller delar du kanske hans uppfattningar på dessa områden?
I så fall kan vi verkligen undra vem som hämtar inspiriation från den bruna mobben under Kristallnatten.

Det är sannerligen anmärkningsvärt att läsa att en liberal som dig själv bär på så mycket fördommar mot yngre människor. Jag trodde du kunde göra skillnad på sak och person men det verkar inte vara fallet. Hade du gjort de så hade du säkert bemödat dig med att bemöta mina synpunkter på Mauricio Rojas politik och agerande istället för att angripa mig som person.