söndag 10 november 2013

Karin Karlsbro ! ! !

Den stora överraskningen vid folkpartiets nomineringsmöte för den gemensamma riksdagslistan för Stockholms stad och län i veckan som gick, var att Norrtäljes egen Karin Karlsbro klättrade upp på plats 8. Nu är Karin från Drottningdal i Roslags-Bro med i leken! Karin som skrev "Sluta tjata om Stockholm!", den mest uppmärksammade debattartikeln i Norrtelje Tidning i höst.
Karin var en av ytterst få nya kandidater som lyckades slå igenom i det gemensamma provvalet och landade där på plats 12 efter alla sittande statsråd och riksdagsledamöter. På nomineringskommitténs förslag hade Karin hamnat på plats 11, men det var vi från Norrtäljer inte nöjda med. Lite mer förnyelse kan man vänta sig från ett parti, som inte precis gjort vågen de senaste valen!
Karin föreslogs därför av oss på plats 8, där nomineringskommitténs förslag var partiets ekonomisk-politiske talesman Carl B Hamilton. Det kändes lite märkligt att se den massiva mobilisering som gjordes i talarstolen av alla tänkbara nuvarande och tidigare borgar- och landstingsråd liksom riksdagsledamöter till förmån för Hamilton. Men, Karin vann med röstsiffrorna 84-65 och placerade sig därmed före inte mindre än fem nuvarande och tidigare riksdagsledamöter på listan. Karin är framtiden!

Inga kommentarer: