måndag 9 maj 2011

Breda grabbar kör bil

I kaoset vid Södra infarten i Norrtälje illustreras könsrollerna på ett lysande sätt. Ombyggnationen är förståss välkommen. För den som kommer med buss in mot Norrtälje söder- eller österifrån för att fortsätta in mot Stockholm blir den dagliga resan åtminstone en kvart längre.

Den nya påstingningshållplatsen har flyttats ett hundratal meter söedrut medan den tidigare avstingningsplatsen utanför McDonalds flyttats ett par hundra meter in mot stan'. Nu ska man gå flera hundra meter och stå och vänta vid två rödljus innan man kan kliva på nästa 676-a mot Stockholm.

Varje morgon i ett par veckors tid har jag kunnat se den högst halvfulla 8.15-bussen passera innan man är framme vid hållplatsen. Den var man garanterad att hinna med tidigare. Nästa buss kommer 12-13 minuter senare och är av någon anledning fullsatt. Ståplats redan innan man är ute ur Norrtälje och minst en kvart senare på jobbet.

Men, säger vän avordning, det är klart att det blir svårt att ha kvar en avstingsningshållplats mitt i ombyggnadsområdet. Javisst, i alla fall om det absolut måste vara dubbla infartsfiler för privatbilarna på väg in till Norrtälje. Och i Nortälje går ju bilarna alltid före allt annat. Väljer man att åka kollektivt får man ju skylla sig själv. Då har man ju valt att åka långsamt. De gör inte de breda grabbarna som bygger om Norrtälje. De åker bil!

Inga kommentarer: