onsdag 25 maj 2011

Ingen lägstanivå!

Inom idrottens värld talas mycket om att hålla en hög lägstanivå. Det gäller uppenbarligen inte sportjournalistiken! Efter skandalen i fotbollsallsvenskan i Malmö i går ropar Stockholmspressen på hårdare straff än AIK drabbades av efter skandalmatchen i Södertälje för en månad sedan. Mer än befogat, eftersom AIKs straff var alldeles för lamt för att verka avskräckande! Det krävs ingen högre intelligensnivå att förstå, att huliganerna runt om i Sverige såg det närmast som ett skämt. Men, hårdare straff för AIK var det förståss inte tal om i Stockholmspressen!

Och klubbarna själva fortsätter att svika. Att AIKs spelare efter varje match tackar huliganerna på ståplats för 90 minuters orgier i hat mot motståndare och domare är skandal! Skön stämning och äkta känsla kallas det på Stockholmsidrottens nyspråk! Att AIKs ledare efter matchen i Södertälje går ut i radioreklam och förklarar att "vi har de bästa supportrarna" finns inga ord för. Som man ropar ...

2 kommentarer:

Peter sa...

"Huliganerna på ståplats"

Är de som ställer sig på ståplats automatiskt huliganer eller vad menar du?/Stolt supporter på ståplats sedan 10 år tillbaka!

Lennart sa...

Självfallet inte, Peter. Där står säkert flera, som inte nödvändigtvis uppskattar hatstämningen bland sina ståplatsgrannar. Och jag kan gärna tillägga efter flera besök på både Råsunda och Hovet, att den hatstämningen finns också långt upp på de dyrare sittplatserna. Det har gjort det svårt för mig, som tidigare haft AIK som mitt favoritlag i Stockholm.
Men, då är det inte heller så konstigt, att en och annan supporter inte förstår var den yttersta gränsen går. Det vore en välgärning om 'stolta supportrar' tog sitt ansvar gentemot dem som har så svårt att tygla sitt hat. Det är en märklig kärlek som framför allt tar sig uttryck i ett våldsamt hat.