fredag 20 oktober 2017

Sd-språk

Fram till 2015 klarade de flesta svenska politiska partier och media av att hålla skillnad mellan asylrätt och invandring. Invandring handlar om människor som söker jobb eller på annat sätt för kortate eller längre tid en framtid i ett nytt land. Som Oskar och Kristina från Dufvemåla.
Asylrätt handlar om att kunna ge skydd till människor som flyr hot mot sina liv och sin säkerhet. Som Willy Brandt under 2:a världskriget eller Andreas Papandreou undan den grekiska militärjuntan.
För Sverigedemokrater och andra som vill ha så få utlänningar som möjligt i Sverige är det samma sak - migrationspolitik. Sedan 2015 talar nu också övriga partier, som saknar den intellektuella förmågan eller det moraliska modet att hålla två begrepp i luften samtidigt, om just bara migrationspolitik.
Den gångna helgen tog de åter gamla moderaterna ett tydligt steg bort från den asylrätt som gällt i den civiliserade världen sedan efterdyningarna till Hitlers härjningar och Stalins förtryck. Till helgen som kommer följer kristdemokraterna i deras spår.
I Norrtelje Tidning skriver den politiske chefredaktören Reidar Carlsson att denna förflyttning kan de inte få igenom i en Alliansregering efter valet 2018. Tro det? Varför alls ge dem chansen?

Inga kommentarer: