fredag 6 juli 2012

Telia sommarland - Död mans land

Nu är det sommar. Då dör Telia i Roslagen. Telias kapacitet både på nätet och för mobiltelefoni har försiktigtsvis dimensionerats för ett litet antal vinterboende, ofta i de äldre generationerna. Telia bedriver affärsverksamhet, och då är det inte kundernas bästa som styr utan möjligheten att maximera vinsten. Då kan man betala bra aktieutdelning och chefsbonusar.

På sommaren tio- eller tjugodubblas de boende i Roslagen med många ungdomar på sommarlov. Under perioden 10 juni till 20 augusti tar det oändligt långt tid att bli uppkopplad och alltför ofta bryts uppkopplingen. Säkrast är det 6-9 på morgonen, när ungdomarna fortfarande ligger och sover.

De stackars ungdomar Telia anställt till sin kundtjänst har fått lära sig ett standardsvar. "Det måste bero på din router". På frågan varför den bara krånglar under skollovet sommartid, blir svaret bara en upprepning. Hur skulle man kunna tillstå att dimensioneringen är avsiktigt alldeles för låg? Och hur många har tid att sitta och vänta i telefonkö hela sommaren?

Inga kommentarer: