måndag 4 juli 2016

Flathetens Sverige!

Horder av anmälningar om sexuella övergrepp och kränkningar trillar in från den ena musikfestivalen efter den andra. Helt oacceptabelt blir de allra flesta helt ouppklarade. Det hela får ske i skydd av trängsel och mörker och rädsla för utsatthet hos de drabbade. Arrangörerna nöjer sig med att uppmana de drabbade att polisanmäla.
Det påminner mycket om arrangörernas "hjälplöshet" inför huliganvåldet på fotbolls- och ishockeymatcher med vissa storstadsklubbar främst i Stockholmsområdet. Arrangörerna tar in väldiga intäkter på alkoholförsäljningen på arenorna och tvår sina händer inför de kostnader som inte minst alkoholmissbruket förorsakar. Ty, det är enorm skillnad i omfattningen av huliganbråk på arenor med och utan alkoholförsäljning.
På samma sätt som arrangörerna borde tvingas ta hela ansvaret och kostnaderna för huliganbråken i idrotten borde arrangörerna ta hela ansvaret och kostnaderna för övergreppen på musikfestivaler. Fungerar inte det återstår bara att evenemangen stoppas helt. Jag går gärna på både fotbolls- och ishockeymatcher liksom på musikfestivaler och skulle sakna dem mycket. Men någonstans måste det finna ett pris - inte för de drabbade utan för arrangörerna!

Inga kommentarer: