måndag 30 december 2013

Maktlöshet?

"Polisen maktlös inför bilvandaler" kan vi läsa om den återkommande vandaliseringen av parkerade bilar vid främst pendlarparkeringen vid Ledinge. "När vi får en anmälan, konstaterar vi att vi inte vet vem som är förövare. Sedan avskrivs ärendet" säger polisen enligt NT. Ja, så behandlas vardagsbrotten i Sverige idag. Vanliga människors bilar är inte prioriterade brott hos den högsta polisledningen i Stockholms län eller någon annan stans i landet. Vanliga människor är över huvud taget inte prioriterade.

Däremot är det viktigt att t ex AIK, Djurgården eller Hammarby inte ska behöva ta de ekonomiska ansvaret för att de gett upp, eller snarare aldrig försökt, att ta ansvar för de egna supportrarnas stegrade krav på polisbevakning. Eller att som Brommapojkarna eller andra elitlag avstå från intäkterna av en omfattande alkoholförsäljning på sina arenor. För vem kan uppskatta de prestationer som AIK, Djurgården eller Hammarby levererar utan att vara på lyran? Priset får de vanliga skattebetalarna stå för liksom för uteblivna polisinsatser mot vardagsbrotten mot vanliga människor!

Det är när överheten nonchalerar vanliga människors rätt till ett anständigt och rimligt tryggt liv, som vanliga människor tar saken i egna händer. Vardagsbrotten kommer aldrig att prioriteras förrän ordningspolisen återförs i lokal regi.

Inga kommentarer: