onsdag 25 september 2013

Handboll spelas med 6 utespelare, inte 4!

Räkna aldrig bort Rimbo Handboll! Hemmapremiär i Elitserien. Första gången någonsin. 18-23 när det var en kvart kvar. 23-27 när det var fyra och en halv minut kvar.
Slutresultat 27-28!
Ett av Elitseriens stora lag - Skövde - kunde återvända från Rimbo med en plankträff av Ken Tollbring från ett delat resultat. Spänning som alltid, när de grönklädda stormar fram. Det lovar gott!
Tyvärr återföll Rimbo i gamla alltför vanliga synder från åren i Allsvenskan. På kanterna har Rimbo två ungdomslandslagsspelare av högsta kvalitet - Jerry Tollbring och Johan Lundgren. Jerry gjorde succé i inledningsmatchen borta mot Hammarby med 11 mål, vilket väckte stort intresse i handbolls-Sverige.
I första halvlek kunde Jerry och Johan ha gått och fikat. Inte en boll oavsett hur spelbara de var. Det var nästan som att Jerrys äldre bröder bestämt sig för att visa, att ingen får växa sig för stor. Men på Elitnivå räcker det inte med fyra utespelare, vilket ledde till femmålsunderläge i halvtid. När Jerry och Johan väl fick bollar, så satt de bakom målvakten. Det är mer än man kan säga om äldsta broderns otaliga bortkastade bollar.
Därför var det kanske ändå inte orättvist att Skövde vann matchen, fast det var så nära. Robert Lechte storspelade i målet och var matchens lirare. I Rimbomålet debuterade Bodengrabben Jonatan Widgren med den äran, trots att han aldrig spelat i någon av de högsta serierna. Lovar gott! Fredrik Johansson var som så ofta matchens främste målskytt. I Skövde fanns förutom målvakten flera duktiga spelare som Rasmus Wremer, Fredrik Arvidsson, Jonas Samuelsson, Kristian Svensson och Markus Hagelin, som alla är välkomna tillbaka. Inför seriestarten har det talats mycket om återvändaren Jonas Källman. Av barmhärtighet skriver jag inget här.