lördag 16 oktober 2010

Fest i Rimbo!!!

Det roligaste i Roslagen i höst är det som Rimbo Handboll bjuder på - en verklig fest! För två veckor sedan invigdes den nya Sparbankshallen - Rimbo Handbolls nya hemmaarena. Damlaget gjorde förra säsongen en oväntad men kort sejour i damhandbollens elitserie. I år är det herrlaget, som efter en dramatisk kvalserie tog sig upp i näst högsta division- Allsvenskan. Där damidrottens mycket mindre pengar fortfarande tillåter småorter att spela på högsta nivå, där är herridrotten mycket tuffare.

Premiärmatchen hemma mot ett av Stockholms många handbollslag Djurgården blev en rysare. Förmodligen fanns det mycket premiärnerver. Rimbo gjorde flera ryck under matchen, men mot slutet kunde Djurgården dra ifrån mot en knapp seger. Men, då hade man som vanligt inte räknat med den extra växel de grönvita överraskat med inte minst i kvalet i våras. i slutsekunderna kvitterade min särskilde favorit Fredrik Nilsson till 34-34. Målrikt som alltid, när det gäller Rimbo. Obesegrad premiär i egna hallen!

I eftermiddag var Kärra från handbollens huvudstad Göteborg på besök i Rimbos handbollstempel. Lite oförberedda verkade det, då Rimbo kunde gå ifrån till både 3-0 och 4-1 innan Göteborgskillarna vaknat. Men, sedan verkade det som Rimbo skulle få en lektion. I ett huj var Kärra uppe i en ledning med 4 mål, som Rimbograbbarna dock till slut lyckades äta ikapp till ett oavgjort 23-23 i paus.

Efter paus var Rimbo ett helt nytt lag. Inte minst
målvakten Andreas Mattson storspelade. Fredrik Nilsson gjorde till slut 11 mål och toppar därmed Rimbos skytteliga. Med fem minuter kvar var matchen i princip avgjord med Rimbo i sjumålsöverläge. Här intill sätter Rimbo slutresultatet 46-39. Ibland talar man om handbollssiffror i andra bollsporter. När det gäller Rimbo kanske uttrycket snarare skulle vara basketsiffror. Första segern hemma är bärgad. Det lär bli fler lag som kommer att överraskas av Rimboherrarnas fartvind.