fredag 24 januari 2014

KRAFTWERK ! ! !

Så var de där ändå. På Cirkus i Stockholm. Technoikonerna från Düsseldorf. KRAFTWERK! Hade egentligen aldrig trott på ett nytt besök i Sverige. Men, nu var de ändå där. Så vad gjorde det att det bara fanns ståplats kvar.
TransEuropeExpress, Tours de France, Radioactivity och Autobahn. Mmmmmm!

söndag 19 januari 2014

Hurra! Norrtälje i topp!

Efter alla dystra rapporter, om hur långt ned Norrtälje kommun rankas i olika kommunjämförelser, kom så äntligen en rapport som kan glädja Norrtäljeborna. Trots att Norrtälje kommun bara är den 39:e största befolkningsmässigt i landet, så hamnar kommunalrådet (m) Kjell Jansson i topp på plats 20 i landets löneliga för kommunalråd. Klart före kollegorna i universitetsstäder med dubbelt så många eller fler invånare som Uppsala, Linköping, Lund och Umeå men också kommuner som Västerås, Örebro, Helsingborg, Borås, Jönköping och Norrköping. Det måste väl vara uttryck för skicklighet och kompetens? Bra jobbat!

fredag 17 januari 2014

Som natt och dag!

För en vecka sedan såg jag Ljusdals BK ta emot Bollnäs GIF i ett av vinterns många Hälsingederbyn i bandy. Bollnäs lyckades till slut ta sig ikapp till viktiga 3-3 i kampen för att ta sig till slutspel. Stor del i den prestationen stod Bollnäs Flames för. Bollnäsklacken stöttade med enorm stolthet och lojalitet sitt lag utan minsta paus. Strongt!
I kväll var det dags för Edsbyn att gästa IP i Ljusdal. För mig som haft Byn som favorit i de högsta bandysammanhangen de senaste tio åren med den enastående serien av 5 SM-guld, var det en besvikelse att få uppleva Red Farmers från Edsbyn. I stället för att heja på sitt rödblåa lag, som rätt komfortabelt vann matchen med 8-2, så ägnade sig Edsby-klacken åt att långa stunder håna hemmalaget. Man förstår i vilken kultur Edsbyn utvecklar en del av sina (tack och lov f.d.) bandydomare. "Sportslighet" är ett ord som tydligen saknas i vokabulären.